måndag 23 mars 2015

Att lära sig ett språk på kort tidÄr det möjligt att lära sig ett språk på en vecka?Enligt den här artikeln i Stern, http://www.stern.de/tv/sterntv/tuerkisch-in-7-tagen-sprachgenie-zwillinge-im-test-2177208.html är det i varje fall inte omöjligt. Artikeln handlar om två språkbegåvade irländska tvillingbröder som testade att lära sig turkiska på en vecka. Och de påstår att de lyckades!


Sant eller falskt – tvillingarna har i varje fall hittat ett bra koncept för att lära sig ett språk snabbt: De tävlar/konkurrerar med varandra. Men de betonar också att det är viktigt att variera sig. När de vill lära sig ett nytt språk växlar de därför hela tiden mellan att titta på film, lyssna på radio, använda mobilen, läsa en bok, ta en paus, lyssna på musik, ta en paus, gå in i ett annat rum o.s.v. På så sätt blir inlärningen roligare och motivationen ökar. Det är också viktigt att skratta när något blir fel.


För min del känns språkinlärning på en vecka ganska extremt, men jag köper tvillingarnas huvudbudskap: ha roligt och glöm inte att ta hjälp av en kompis.


En konkret metod för hur du kan lära dig språk på kort tid


Vill du ha en konkret metod för hur du ska lära dig ett språk? Då kan jag rekommendera den här engelska föreläsningen: 

https://www.youtube.com/watch?v=d0yGdNEWdn0

Genom att vara målinriktad och använda stegen i det här youtube-klippet får du en bra start. Här du får veta exakt vad du behöver fokusera på för att blir så effektiv som möjligt!


Image courtesy of Stuart Miles at FreeDigitalPhotos.net

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar